Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя
Коментари Харесай

Вкусна рецепта за бъркани яйца с лапад и овче сирене

Тази седмица в рубриката " Денят като манджа “ на " Фокус "   своите предписания показва шеф Владислав Пенов. Той е кулинарен актьор. През годините началник Пенов усъвършенства уменията си в влиятелни български заведения за хранене, след което излиза на интернационалната кулинарна сцена - в Бристол, Копенхаген.

В момента е началник готвач и съсобственик на ресторант Космос, който беше определен за ресторант на годината.

Днешното предложение на началник Пенов е бъркани яйца с лапад и овче сирене върху изгорял квасен самун.

" За вечеря, тъй като в този момент е сезонът на зелениите и лападът ми е много обичан, едни бъркани яйца с лапад и овче сирене върху изгорял квасен самун. Мисля, че е сносно.

Апетитно звучи, става и за вечеря, става и за закуска, може и за обяд. Въобще нямаме искания към това ", споделя готвачът.

Какво ще ни бъде належащо? 

" Ще ни би трябвало една връзка лапад, 6 яйца, към 50-60 грама масло, сол черен пипер, 2-3 стръка свеж лук и по опция квасен самун. Задушаваме в тиган на сдържан огън свеж лук, нарязан дребно, за към минута и прибавяме авансово измития и нарязан на едро лапад ", споделя той.

Как да приготвим лапада?

" Много е значимо да му махнем жилите, с цел да не остане на конци. Добавяме малко масло. След 2-3 минути готвене, когато водата му поизври прибавяме яйцата и объркваме доста хубаво на спокоен огън. Готвим ги на спокоен, с цел да не се припържат и ида не станат сухи. Овкусяваме с доста малко сол и прясно надробен черен пипер. Гледаме да не ги пресготвим – към две минути се готвят. И най-после прибавяме студена бучка масло, би трябвало да се получат кремообразни. След това тази примес я разпределяме върху препечени филии, авансово ги намазвам с масло, натрошаваме овче сирене от горната страна и сервираме незабавно. Поливаме с малко масло с червен пипер ", даде указания гонвачът.

" Много елементарно и доста вкусно в същото време ", безапелационен е началник Пенов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР